Buller och ljud

Jag nämnde igår att jag skulle skriva mer om buller och ljud. Men först en stilla undran; varför kan inte människor hantera en motgång? På måndag morgon åkte jag med buss från Umeå, i Sundsvall var det tänkt att vi skulle byta till tåg. Detta tåg var inställt p g a banarbete. Samtalsämnet var givet. Alla var mer eller mindre upprörda. Hur kan det skötas så dåligt? Varför fick vi inte veta något? Tänk, vi blir minst 45 minuter försenade! Mest upprörd var en äldre man. Hans klagan hördes i hela bussen. Hans irritation var påtaglig redan när vi skulle lasta in vårt bagage; varför får inte jag tränga mig före? Du får vänta på din tur förklarade den tålmodige chauffören. När han efter en lång tid tog en paus i sin klagosång, berättade han för sin stolsgranne att han ledde utbildningar i krishantering. Inte den jag skulle vända mig till i en krissituation, med tanke på att han inte kunde hantera en försening på 45 minuter.

Nåväl, buller och ljud. Buller kan definieras som oönskat ljud. Många blir irriterade och störda av oönskat ljud. Insikten att vi kan göra något åt det är dock, enligt mig, för liten bland dem som har möjlighet att konkret påverka vår ljudmiljö. Detta var tydligt bland deltagarna och utställarna på mässan i Gävle. Att höja intresset för en mer varsam hantering av vår ljudmiljö är en stor pedagogisk utmaning. Genom att belysa problemet och föra samtal om våra gemensamma upplevelser kan vi tillsammans genomdriva en förändring. Jag vill verka för att vi alla ska värdesätta en sund ljudmiljö. Tysta zoner, ljudreservat, ljudvandringar, ljudetnologi, ljudforskning kanske är begrepp vi kan förvänta oss att höra mer om i framtiden. 
Kent Gustafsson Ljudbild, nu från Umeå.

På väg hem

Nu nalkas slutet på mässan och snart dags att återvända hem till Umeå. Svårt att få lugn och ro för att skriva. Måste återkomma i morgon. Valborg och mer tid för nytt inlägg med tankar kring buller och ljud. Kort utvärdering dock; känns bra, anledning att känna tillförsikt. Väl mött i morgon. Kent Gustafsson, Ljudbild direkt från Gävle.

Ljudbild i Gävle

Mitt namn är Kent Gustafsson och jag driver sedan en tid företaget Ljudbild med inriktning på akustisk design. Igår hann jag inte med något inlägg då jag reste till Gävle för att medverka på Svenska parkeringsföreningens årskonferens i Gävle. Som utställare. Jag har upptäckt att parkeringshus är en eftersatt miljö när det gäller ljudmiljön. Där finns mycket att göra. För några månader sedan visste jag inte ens att det finns en organisation för parkeringsbolag. Nu är jag en av utställarna på deras konferens. Kanske kan jag få parkeringsbolagen att inse att det är värt att satsa på förbättring av trivsel, ökad trygghet och en förhöjning av upplevelsen i ett parkeringshus. Är i alla fall utan konkurrenter här. Det har varit en lång dag och man känner sig en aning utschasad. Mässan fortsätter i morgon, återvänder till Umeå på kvällen. När jag reste från Umeå på måndag morgon var det lite kyligt. Anlände till Gävle vid 17-tiden, då var det 27 grader varmt. Utomhus. Gävle må vara ute ur 2014-loppet, men det är just nu betydligt varmare än Umeå. Kent Gustafsson, Ljudbild direkt från Gävle.

Umeås bästa sångare

Jag har för en gångs skull fått njuta av det underbara vårvädret. Jag tog en day off  från jobbet och tog hand om mig själv - vandrade runt i butikerna i city och hann till och med en  fika med vänner. Dagen avslutades med att åka ut till Media markt och kolla in detta gigantiska varuhus vilket var en upplevelse utöver det vanliga! Jag lyfter på hatten och hälsar er välkommen kul att ha er här i stan.

Så nu har vi kommit till slutet av denna vecka och jag har fortfarande inte riktigt förstått mig på detta med bloggande? Ska man skriva om vad som har hänt under dagen eller ska man skriva om nästa dag? Hmm, eftersom jag skriver om mina dagar när jag kommit hem och det kommer upp dagen efter på hemsidan så blir det lite konstigt men jag ska försöka slå två flugor i en smäll denna gång och skriva om gårdagen och dagen.

Som sagt, torsdagen var en ledig dag som jag spenderat med vänner och vandrat runt i butiker. Jag måste säga att Umeå är en riktigt underbar stad här på våren folk vaknar till liv och skakar av sig all vintertrötthet och kommer ut. Man kan nästan känna glädjen när man vandrar över torget!

Idag är det fredag och det är väl den dagen på veckan som det är mest action för mig, det är dessa dagar som jag ska se till att stämmningen är på topp och kvällen blir minnesvärd. Ikväll så är det månadsfinal i karaoketävlingen JC superstar som är en karaoketävling där vi ska kora Umeås bästa sångare som kommer att uppträda på Kulturnatta. Utöver detta så har vi även coverbandet MackDaniel's som spelar hos oss under kvällen. MackDaniel's kommer att spela på coverclubsidan även känt som "the classic floor".

Dessa två event är en möjlighet för lokala talanger att synlighetgöra och profilera sig. Genom denna karaoketävling så lyfts nya sångtalanger fram samtidigt som man får en erfarenhet om hur det är att stå på en scen och uppträda inför publik. Med tävlingen så hoppas vi att fler talanger ska träda fram och stärka Umeås lokala musikliv. Kvällens finalister är Alexandra Knutsson, Erik Fredriksson och Jasmin Roukachi. Finalen kommer att äga rum på nattklubben X3M kl 24.00 i karakokebaren.

När det kommer till coverbanden så är det samma sak - att med en scen att spela på så ger det en möjlighet att marknadsföra sig men då som ett band. Kvällens band är ett glatt gäng som jag har fått möjlighet att även lära känna privat. Dessa fem grabbar kommer att bjuda på en konsert med både rock- och popcovers. Ni kanske känner igen namnet MackDaniel's vilket är även UIK:s officella matchband. MackDaniel's kommer att spela cirka 23.15 på Coverclubsidan.

Sist men inte minst så har ni som missade onsdagens karaokebar möjlighet att få uppleva detta igen. Vi kör nämligen även karaokebar på fredagar på restaurang 2 våningar.

/ D

En konst att vara DJ

Har just kommit hem från en riktigt trevlig kväll på restaurang 2 våningar där det var karaokebar. Onsdagen var även en bra dag med riktigt bra väder och med över 10 plusgader i solen så känns det att sommaren börjar närma sig.

I gårdagens blogginlägg så kom jag in på den nya tekniken om hur den har sprängt gränser när det gäller kommunikation och digital underhållning och jag lovade att berätta om deejay-kulturen.

Jag är uppvuxen där man mixade med skivspelare man när den ena tog slut så startade man den andra och på så sätt kunde två låtar spelas samtidigt. Sedan kom cd-spelaren och speciella deejay-mixrar började utvecklas och vips så kunde två låtar mixas samma till en. Cd-vågen höll sig rätt så länge och lever fortfarande med nu i ny form och utförande.
Nu för tiden så försöker man efterlikna den gamla goda tidens skivspelade men i cd-form. Dessa spelare går under namnet "tabletop cd" och har funktioner som kan göra vem som helst galen. Här kan man spela både bakåt och framåt man kan framkalla "scratch" ljud vilket kan liknas när man drar en LP skiva fram och tillbaka på spelaren. Möjligheterna är oändliga det som sätter gränser är den så kallade dj´n som jag nog hellre skulle vilja kalla konstnär.

Den nya tekniken har även gett oss möjlighet att mixa musikvideos vilket gör att gästerna samtidigt som de dansar kan se sin favoritvideo på skärmar och samtidigt höra sin favoritlåt. När man arbetar med video så kallas man för videojockey även känt som vj.

Dragonens nattklubbar är den enda nattklubben i Umeå som använder sig just av denna teknik och önskas en visning av hur det går till så visar vi gärna! Jag hade så mycket att berätta men det blev tyvärr inte så mycket som jag hade tänkt mig. Som sagt önskar ni en visning så är det bara att kontakta mig så ordnar vi det!

Over and out.

Daniel Windseth
daniel.windseth@gmail.com

Tekniken spränger gränser

Idag lovade jag att skriva om karaoke. Detta fenomen som nästan har blivit en trend i dagens samhälle eller rättare sagt - det har det. Jag måste erkänna att från början när jag hörde att vi skulle ha karaokebar i huset så var jag tveksam men det har jag verkligen fått äta upp.

Som jag skrev i gårdagens inlägg så handlar mycket om inspiratörer och eldsjälar. Umeås karaokescen skulle aldrig vad den det är idag utan människor som Ulf Edberg och Suvi Avara från Umeå Musikservice som även är våra karaokevärdar. Dessa två personer har verkligen satt Umeå på kartan när det gäller karaoken både på onsdagar, fredagar och lördagar och det har vi dom att tacka för!

Från början var jag personen som oftast satt ner och lyssnade på när andra sjöng men med inspiratörer som dessa så tog man sig sakta men säkert närmare och närmare scenen och så en dag så stod man där plötsligt! Nu för tiden så sjunger jag alltd när det bjuds på karaokebar och idag onsdag har just ni möjlighet att ta del av denna glädje!

Karaoke betyder tom orkester på japanska och är något som jag tror ligger i tiden nu. Om man ser sig omkring så har tv-spel som till exempel Singstar banat väg för karaoken. Singstar är ett tv-musikspel där man tävlar mot varandra i sång och texten rullar på tv-skärmen precis som karaoke. Folk kan lätt sjunga hemma om man bara har ett playstation och det finns ett tiotal olika titlar. Sedan har även stadsbiblioteket börjat med utlåning av tv-spel vilket även har gett många möjligheten att ta del av  "singstar kulturen". Tekniken utvecklas och det senaste inom tv-spelsmusikscenen är "Rockband" och det är exakt som det låter. Varje kompisgängs stora dröm om att bli ett rockband har plötsligt blivit möjlighet. Ett komplett rockset beståeende av gitarrer, mickofoner och trummor som kopplas till en TV-spels konsoul gör drömmen verklighet!

Dagens teknik har sprängt gränser när det gäller kommunikation och digital underhållning. Jag minns när mp3-spelaren kom ut på marknaden och man kunde plötsligt lyssna sig less för man hade för många låtar eller när dvd-skivorna slog ut vhs-kassetterna. Men något som jag framförallt är imponerad över är den nya tekniken när det kommer till dj-utrustning. Nu för tiden kan man inte bara mixa samman musiken - det finns även möjlighet att mixa musikvideos. Och det är var jag kommer att att skriva om i morgon!

På återseende

// D

Tankar kring livet

Hej allihopa!
Jag hoppas att ni har haft en bra start på veckan!
Veckan började riktigt bra för mig med 15 plusgrader på balkongen och solsken så kan man inte mer än bara vara nöjd. Igår kändes det verkligen att våren var här. Gatorna runt om i Umeå har börjat sopas och på "Apberget" satt folk och åt glass i solen. Några skejtare rullar över torget, nöjda över att gruset är bortsopat.

Med dagens blogginlägg vill jag dela med mig av lite tankar kring livet.

Jag satt och funderade tillbaka på vad jag har gjort under min livskarriär - jag har inte alltid varit eventkoordinator. På gymnasiet gick jag barn- och fritids programmet och började arbeta på dagis direkt när jag gått ut. Under en treårsperiod arbetade jag inom barn- och skolomsorgen. Jag var på dagis, fritids och även på mellan- och högstadiet innan jag sadlade om.

2000 fick jag erbjudande att vara delaktig i ett skolprojekt som innebar att elever från Hagaskolan i Umeå skulle genomföra ett kulturarrangemang. Detta var startskottet för min arrangörskarriär. Under en femmånadersperiod fick eleverna lära sig hur ett kulturarrangemang skapades och resultatet blev ett hiphopjam med 550 nöjda besökare!

Efter detta hamnade jag på Hamnmagasinet som arrangör och fick möjligheten att vara en länk mellan ungdomarna och huset. Målet var att ge ungdomar möjlighet att få ut sin kreativtet genom olika arrangemang. Det kunde vara allt från konserter till trubadurkvällar. Ibland undrar jag om det inte kanske var  tänkt redan från början att jag skulle bli kulturaktör?

Jag tror att det handlar om inspiratörer, eldsjälar som smittar av sin glöd och engagemang som visar oss vägen i livet. Jag skulle aldrig vara den jag är idag utan en inspiratör och eldsjäl som Daniel Bergren. Detta inlägg är tillängat dig, mannen.

Livet som arrangör är ingen dans på rosor. Det är en ständig kamp om att hålla sig flytande och ligga steget före. Vägen till eventkoordinator har varit både tung och omotiverande många gånger. Folk har skrattat åt mig och sagt "ja det är kul att du har ett intresse men borde du kanske inte skaffa ett riktigt jobb" eller "du är inte tillräckligt kvalificerad för att få kalla dig kulturaktör". Folk kan kan tycka, tänka och säga vad dom vill men dom kan aldrig ta ifrån en ens drömmar. Mitt motto i livet är "Impossible is only a word" vilket även jag har intattuerat på väster arm.

Senare ska jag skriva om karaokebaren. Jag trodde aldrig jag skulle säga det men I love it!

/ Daniel Windseth


Karaoke

Så då var det dags att ta över stafettbloggen i en vecka och jag måste erkänna att det känns både nytt och skrämmande eftersom detta är första gången som jag bloggar. När jag tänker efter så är det rätt så konstigt att jag inte har bloggat tidigare eftersom internet är ett av de viktigaste verktygen jag använder när vi vill förmedla våra kulturarrangemang.

Men innan jag börjar dela med mig av min vardag ska ni få en snabb presentation av veckans bloggare.
Daniel Windseth var namnet och jag kommer ursprungligen från Sävar, som ligger 1,6 mil norr om Umeå, men jag är sedan några år tillbaka bosatt i björkarnas stad.

På dagarna arbetar jag som eventkoordinator för Dragonens nattklubbar med uppdrag att krydda fredagarna. Arbetet innefattar att  boka artister, arrangera tävlingar och event som gör kvällarna speciella samt att marknadsföra nattklubben och stärka relationen med våra gäster.

På min fritid utövar jag street art performance även känt som nycirkus. Street art performance / nycirkus är den nya tidens cirkus där kroppen är redskapet och vår omgivning är scenen. Mitt fokus ligger på eldkonst.Denna vecka är fullspäckad med olika kulturarrangemang, många knyta till Dragonens nattklubbar, men även NOLIA barn och Kulturnatta finns på schemat. Veckan kommer att bjuda på allt från karaoketävling, konserttips till cirkusframträdande.

Jag passar även på att berätta om onsdagens karaokebar på restaurang 2 Våningar. Med trådlösa mickar, karaokevärd och 1500 låtar på listan så finns det garanterat något som passar alla! Ta med dig dina vänner, kollegor eller klasskamrater och utmana varandra om vem som sjunger bäst!

Karaokebar
Restaurang 2 Våningar
V.Norrlandsgatan 5
Onsdag 22 April
18+
21-02.
Fri entré

Välkommen!Vi hörs och ses!

Daniel Windseth

Neij! I Got Stripes?


Hade Johnny Cash kunnat göra en klatchig prison-song om worldwideweb-entusiasterna som startade upp The Pirate Bay? Att sitta och programera framför en dator är väl kanske det minst badass man kan göra, inte alls som att sniffa koks och svinga puffran efter frugan.

Flera artister och upphovsmän tycker att det känns ganska hårt att skicka de där grabbarna i finkan.

Moneybrother: Jag var osäker på om det var ett brott som hade begåtts överhuvudtaget. Jag tycker det låter som otroligt mycket pengar i skadestånd, men jag vill vara på artisternas sida. Nedladdning är något man gör på någon annans bevåg.

Lasse Lindh: Det är synd att de får fängelse, men jag tycker fildelning suger, så jag tycker det är bra ändå om jag ska vara ärlig. Jag förstår inte varför något ska vara gratis bara för att det finns därute.

Peter Sunde - Greatest Hits och Gottfrid Svartholm Warg - En Biografi  led ju aldrig av problemet av att de laddades ner i så stor mängd att ingen köpte verken i det riktiga livet. Nämda verk har ju aldrig existerat och det här är förmodligen här problemet ligger. Det är klart att varenda upphovsman som vill göra sitt verk tillgängligt för allmänheten via en fildelningssida ska få göra det alla dagar i veckan. Men de som inte vill det, de som vill leva på försäljningen eller bara bibehålla integriteten och äganderätten, måste givetvis skyddas från att någon tillintetgör de förhoppningarna genom att själa och sprida.

De har hela tiden gömt sig bakom flum som att "kultur är till för alla" och "alla skivbolag är bara giriga" samtidigt som de dragit in mångmiljonbelopp i reklamintäkter på sin hemsnickrade hemsida. Vad skulle hända om någon hackade in på deras bankkonto och gjorde TPB's reklamintäkter tillgängliga till alla som ville ta del av dem? Vi kan kalla det profitdelning. Fortfarande lika jävla roligt?


Jag vet att den här debatten är svart, vitt, grått, grötigt och både ja och nej. Dagens inlägg drar ju också mot en stor portion grötig flum, det fattar jag också.

Men domen känns mer rätt än fel.


Chipchop


/Carl

KOMMANDE ARRANGEMANG:

16 april - Bio Marx: Good Night, and Good Luck! @ Bio marx, folkets hus
18 april - Klubb Brrrap! Brrrap! @ Aschanska villan
22 april - Mollträsk: Knaster åt Folket @ Schmäck
23 april - Bio Marx: Bonjour Sagan @ Bio marx, folkets hus
26 april - Marit Bergman @ Idun

Läs mer på: www.humlan.org

Håll Umeå levande!
/Humlan producenterna
Kristoffer, Robert och praktikant-Carl!


I would be praktikant-Carl.

För tillfället så sysselsätter jag mig, tillsammans med Skägg-Kristoffer och dagen-till-ära-i-keps-Robert, med att hålla Umeå levande. För dig som inte har hajat det vid det här laget så avnjuter jag mina dagar på Kulturföreningen Humlans kontor, beläget under det suveräna fiket Bokkafé Pilgatan. Den kommande två veckorna tänker vi upprätthålla syretillförseln genom två sköna och lagom smala biovisningar på Bio Marx, en fräsig klubbkväll på Aschanska Villan, trudeluttig spelning med Kanster åt Folket som avnjuts mellan Schmäckbollarna på...eh... Och sist men inte minst en Idunkonsert med Rättviks svar på multiverktyget; Marit Bergman!

High five för det, Kulturhuvudstad 2014!

Chipchop

/C


Söndag...

Den ojämförligt mest hektiska veckan hittills i år är över. Jag vet inte riktigt om jag känner lättnad eller saknad. Lite av bägge tror jag. Att den varit en av de viktigaste hittills för ”Kapten Kid & Det Oändliga Sommarlovet” är ett som är säkert. Vi har genomfört fyra spelningar med fantastisk respons, tidningarna har intresserat sig långt mer än vad vi vågat hoppas på och ytterligare några bokningar inför sommaren har fallit på plats. Bland annat Vännäsdagarna lördagen 11/7, vilket jag, av tidigare erfarenhet, vet är ett väldigt proffsigt arrangemang. Det verkar bli en kanonsommar i riktning mot det oändliga sommarlovet. Men viktigast av allt är nog ändå att vårt första album nu och för all framtid äntligen finns tillgängligt. 

På grund av att det varit så mycket på gång i veckan har jag inte hunnit med att skriva så mycket som jag hade velat. Därför tänker jag helt enkelt fortsätt denna blogg på våran myspace, där jag bland annat ska fortsätta berätta hur det gick till när ”Ingen lek” kom till världen.

 

Nu ska jag krypa ner under täcket och tillgodogöra mig välförtjänt sömn. Imorgon flyger jag ner till Stockholm för att fortsätta min studier. Jag längtar redan hem till Umeå, bandet, vännerna och familjen.

 

Nu återstår bara att tacka för mig och lämna över stafettpinnen.


Vi syns på Holmön!

 

Peter Andersson

peter@kaptenkid.se

www.myspace.com/kaptenkid


Releasefest & recension

Först och främst vill jag tacka alla som gjorde gårdagen till en kanonkväll! Det var rätt och slätt underbart! Sen vill jag tacka alla ni som köpte vår skiva igår. Ni som inte hade möjlighet att vara där eller på grund av annan olycklig tillfällighet inte lyckades få med er ett exemplar hem, kan jag tipsa om att skivan finns att köpa på Burmans Musik.

Läste ni dagens VF? Läckert va? 3+ 
Med tanke på att Neil Young och Lisa Ekdahl fick 2+ känns det rätt bra i magen :)
Missade ni recensionen finns den att läsa
här.   


När jag surfade runt på VF:s sida upptäckte jag att dom erbjuder läsare att själva får recensera skivor.

Så nu tänkte jag utmana alla er som är sugna på ett gratis exemplar av "Ingen lek"...

Alla som får en recension av vår skiva publicerad emottager ett signerat ex. direkt hem med snigelposten.
Hela skivan finns att kritiskt granska på vår MyspaceHär kan ni skriva er egen recension.


Tänkte  också passa på att efterlysa bilder från gårdagen. Har ni några schyssta får ni gärna skicka dom till peter@kaptenkid.se


Puss på er! Imorgon är det NH som gäller!


Så här fint var det:


Peter Andersson

peter@kaptenkid.se

www.myspace.com/kaptenkid


Ingen lek del 1 - Inspelningen

Nu ska jag berätta hur det gick till...
Runt samma tid i fjol beslöt sig "Kapten Kid & Det Oändliga Sommarlovet" att det var dags för ett album. Pengar var en bristvara. Vi hade heller inga magiska kontakter som kunde trolla fram en budget. Våran enda förutsättning var att göra det själva. Utan någon vidare planering började vi spela in trummor rakt upp och ner. Vi hyrde ljudkort och mikrofoner av 4sound, lånade en replokal av våra kompisar i "Suppression", riggade trummorna och så bar det av. Tur för oss var att Erik Wiss, en kompis och nyutexaminerad ljudtekniker, hade vägarna förbi och kunde hjälpa oss med mikrofonplaceringen. Själva fumlade vi mest runt i mörker.

  Vid den här punkten kunde ingen av oss föreställa sig vilket otroligt jobb vi hade framför oss. Vi lutade oss tillbaka och tänkte att det ordnar sig. Vi hade ju 10 schyssta trumspår, vad kan gå fel...


Otroligt nog så ordnade det sig också. Den sommaren jobbade jag som vaktmästare på Energicentrum i Klabböle. I Klabböle fick vi låna en konferenslokal av Umeå Energi, där vi bosatte oss. I denna lokal blev 90 procent av skivan inspelad. Kanske gav detta skivan det lilla extra Klabbölesoundet, vem vet...

   I början av sommaren arbetade vi hårt med inspelningarna under sena kvälla och nätter. Mot slutet av sommaren, när vi förstod vad vi tagit oss an, pågick arbetet i Klabböle nästan dygnet runt. På dagarna skötte Daniel Dela inspelningen, medan jag var fullt upptagen med att klippa gräs eller måla hus. På kvällarna tog jag över.


Två dagar innan mitt arbete som vaktmästare var över, och jag skulle bege mig ner mot Stockholm för ljudtekniska studier, satte vi de sista tagningarna. "Kapten Kid och Det Oändliga Sommarlovet" andades ut. Nu återstod bara mixning, omslag, tryckning, utgivning, promotion etc...

Det ska jag berätta om lite senare. Nu måste jag rusa iväg och förbereda mig för kvällens releasefest.


Förresten ska jag lägga ut lite fler låtar från skivan på myspace dagen till ära. Kika in och låna oss ett öra.


Håll hårt i ratten!


Peter Andersson

peter@kaptenkid.se

www.myspace.com/kaptenkid

        


Lunchkonsert, tidningar och feber..

Måndagen var minst sagt ett äventyr hos Kapten Kid.

8.00 påbörjas förberedelserna inför lunchkonserten. Runt tiosnåret dyker VK upp för fotografering och intervju. Strax efter kastas extrainsatt räddnings patrull in för våran försovna pianist som befinner sig på annan ort två timmar före spelning. Två minuter över utsatt tid rusar Björn in. Vi ger honom generösa 30 sekunder att samla sig innan det är dags att göra entré. Efter konserten kliver vi lätt omtöcknade av scenen och börjar genast kränga skivor. Innan pulsen hinner lägga sig är det dags för nästa intervju. Denna gång är det VF.

Sen bär det av ner på stan för inmundigande av rallyfika raskt följt av möte med Upsweden...


Efter 10 timmar med hjärtat i halsgropen börjar pulsen äntligen sjunka och lämnar utrymme för febern. Det slår mig att man, eller åtminstone jag, har en tendens att älga iväg och missa allt det här roliga. Jag är för fullt upptagen med att hålla på med det jag nu håller på med för att hinna njuta av det. Harry Potter och en varm filt blir till slut min räddning.


Idag vaknar jag fortfarande mörbultad men lycklig efter gårdagens exercis. Det är knappt så att jag minns vad som hände. VK påminner mig dock med ett fantastiskt inslag. Det är kul att man lever! Imorgon tar vi det från början...


Vi syns på Scharinska!


Peter Andersson

peter@kaptenkid.se

www.myspace.com/kaptenkid


Ljusgården:


Kapten Kid på scen:


Sccenbygge:

 


Pinnen går vidare

Hejsan!

Då var det helt plötsligt min tur att ta hand om stafettbloggen en vecka. Jag känner mig otroligt hedrad och lite skräckslagen inför detta. Jag har faktiskt aldrig bloggat men nån gång ska väl vara den första, vi lever ju trots allt på 2000talet.

Om mig..
Peter Andersson heter jag och är just nu en Umeåbo i exil. Ursprungligen kommer jag från den charmiga inlandskommunen Arvidsjaur, men Umeå är nog den plats som jag numera räknar som hem . Jag studerar  till musikproducent/studiotekninker i stockholm, men planerar att flytta hem efter mina studier för att börja bygga min alldeles egen studio. Utöver det så sjunger och skriver jag i umebandet "Kapten Kid & Det Oändliga Sommarlovet".

En av de sakerna jag tänkte berätta mer om under denna vecka är vad som händer hos Kapten Kid & Det Oändliga Sommarlovet. Vi ska nämligen släppa vårt debutalbum "Ingen lek" nu på onsdag 8/4. Hela den kommande veckan är fullspäckada med spelningar, möten och tidningsintervjuer. Det är med andra ord spännande nu!

Kort info inför släppveckan:


Mån 6/4 12.00 Lunchkonsert i Lärarhuset, Universitetet - Gratis inträde

Ons 8/4 21.00 Releasefest för "Ingen lek" på Scharinsks - Gratis inträde

Fre 10/4 21.00 - 02.00 Clubkväll med Kapten Kid på Nationernas Hus - 50:- kårleg krävs


Tills vidare!

Peter Andersson
peter@kaptenkid.se
www.myspace.com/kaptenkid