stränder 3 Libanon

Efter några dagars samtal med en vän om kriget i Libanon, har vi båda blivit mer tysta och avvaktande. Utan att göra några större tillägg:

 

- Hur går det idag?

- ja, det går fortfarande dåligt.

Fortsatt nedräkning: Det är 23 dagar kvar.
Fariba


Stränder 2 i Libanon

Hej Robert!

Visst förstår du att under press blir allting ett ? Kulturhuvudstadsår 2014 är Libanon idag.

Imorgon ska jag till min favoritbar "Helan och Halvan" och fråga Mr Abdullah hur han mår.

 


Fortsatt nedräkning. Det är 24 dagar kvar.
Bästa hälsningar, Fariba


Stränder i Libanon

Vi börjar med att göra begreppet kultur lite större än vad det är. Vi är nästan tvungna att bryta alla begrepp och uppdelningar. Under press blir allting ett:
Under natten mot måndag gjorde Israel ett 40-tal räder över Libanon. Hizbollah svarade med att skjuta raketer mot norra Israel.  

Nedräkningen har börjat. Det är 25 dagar kvar.
Jag Fariba Bezaghian bloggar under den här veckan.


Kaffe

När inspirationen tryter kan kaffet ofta hjälpa mig på vägen. Det finns en känsla av lugn som infinner sig när jag dricker kaffe. Denna känsla kan hjälpa mig i att hitta inspirationen som försvunnit.
En av anledningarna till att jag försöker att inte dricka kaffe som en vana är just för att jag inte ska sluta förknippa smaken och lukten med lugnet, pausen.
Det finns en gammal kaffevisa, ett så kallat skillingtryck, (de kallas så för att när nottryckarkonsten blev billigare under  1800-talet kunde man köpa en visa för en skilling) som jag tycker säger det mesta om hur mycket kaffet kan betyda för människan. 

Från 1846
mer känd som Kaffevisa med orden
Halleluja! Halleluja! i stället för
Hå hå, ja ja!
text: Mauritz Cramær (1818-1848)
melodi: När månen vandrar på himlen blå


Av allt det goda, som man förtär,
bland alla jordiska drycker,
ju kaffetåren den bästa är:
den skingrar människans nycker;
den styrker kroppen, den livar själen,
den känns från hjässan, ja - ned i hälen!
Hå hå, ja ja!


När hösten kommer med blåst och snö,
och våren börjar sin väta,
då blir till lynnet man kärv och slö,
man blott vill sova och träta.
Ja, man är ruskig i hela kroppen,
men ... då finns hälsan i kaffekoppen!
Hå hå, ja ja!


När frun sin älskade man har mist
och sitter ensam med gälden,
hon bittert sörjer sin dubbla brist,
men ... sätter pannan på elden;
och när den klarnat, hon lämnar båren,
och hämtar styrka i - kaffetåren!
Hå hå, ja ja!


När färska nyheter månde tas
från stadens hundrade kanter,
man på ett litet honett kalas
ser sina vänner och tanter ...
Vid kaffebordet man gör sitt bästa
med fantiserande om sin nästa.
Hå hå, ja ja!


Den ena dricker sin tår på bit,
en annan älskar att doppa,
parlerar därvid med sådan flit,
att man bör öronen proppa.
Som trumman bullrar vid krigsreveljen,
så bullra tungorna i konseljen.
Hå hå, ja ja!


Förutan kaffe - o gudadryck! -
vad vore mänskliga livet?
Allt nytt, som ännu ej finns i tryck,
i pannans botten står skrivet; -
ty se´n man utdruckit sista slumpen,
stå livets gåtor i kaffesumpen!
Hå hå, ja ja!

http://hem.passagen.se/minata/visa_17_dec.html är texten tagen från, där finns även en midiverson av melodin för den som är intresserad.


Vardagskultur

För att spinna vidare på förra veckans trädgårdssysslor så har jag även mina föräldrars blommor att ta hand om. På vägen till dem så cyklar jag förbi min favoritträdgård i hela Umeå.
På Sofiehem finns ett hus som känns som en sida ur hattjakten, en barnbok jag älskade när jag var liten proppfull med roliga figurer på varje blad. I trädgården på Sofiehem pågår året om ett skådespel för den nyfikne. Överallt finns små installationer att titta på och fantisera omkring, porslinsgubbar, blommor, färger och former både hängandes och liggandes på marken. Det är så underbart att när man har tid stå och titta efter nya saker och roliga idéer.

Sådan vardagskultur, som bara faller över en utan varken tvång eller möda tycker jag är något som det borde jobbas mer med (ett till exempel är den fotoutställning som fanns på olika platser på stan i våras). Det borde ges mer utrymme åt offentlig kultur. Fler projekt och platser där även okända konstnärer kan få verka, oavsett om det är egna initiativ från privatpersoner, grupper eller om det är något kommunalt projekt.

Den vardagskultur som vi passerar kanske också är värd en extra titt, att stanna upp ett tag och begrunda...


Vill du läsa Hattjakten är det Sven Nordqvist som skrivit den.


Blommande barn

Hej
Jag heter Anna Bäckström, såhär nu på sommaren vattnar jag blommorna åt min bror som är på semester för tillfället. Inne i deras lägenhet hänger helt underbara teckningar som min brorsdotter har gjort efter ihärdiga målarstunder på dagis.

Strax innan sommarlovet så var det en festival i Vänortsparken. En skrotblomsutställning av barn från olika förskolor och skolor, min brorsdotter var ett av dessa barn som på dagis fått skapa ny konst av gamla grejer.

Nu när jag blev tillfrågad om jag ville blogga här kände jag att jag vill berätta om den glädje som så ofta finns kring barnkultur, både som aktör och publik. När du kan hänga upp en teckning från ett stolt barn på väggen och se hur barnet växer när den ser frukten av sin lek med att lära sig något nytt uppskattas även av andra.

Eller när barnen är publik, det självklara deltagandet i upplevelsen barnen förmedlar (jag kom och tänka på filmen Finding Neverland där pjäsförfattaren till Peter Pan tar in 20 barnhemsbarn till premiären för att få publiken att förstå magin och låta fantasin flöda) är något som tyvärr ofta saknas hos den vuxna publiken, och den fantasifulla analys som görs av upplevelsen inspirerar ofta till vidare lek och utveckling.

Det finns mycket bra barnkultur som uppskattas av både deltagare och publik, men det är så många barn som inte får möjlighet att delta.

Därför tycker jag att projekt som skrotblommefestivalen är underbara, att så många barn får chansen att skapa och sedan visa upp sina alster för en stor publik och att barnkonst får ta en plats i offentligheten så att vi som publik får ta del i skaparglädjen.

Min brorsdotters skrotblomma innehar hedersplatsen i trädgården och den lycka och stolthet som kommer av att erövra nya uttryckssätt, att låta sin konstnärlighet spira är något som jag hoppas många barn och vuxna får uppleva om och om igen.

 

Om du vill läsa mer om skrotblommefestivalen gjorde VK ett litet reportage om den. http://www.vk.se/Article.jsp?article=65461


Tack och adjö

När man frågar en serietecknare vad han använder för penna brukar man antingen få svaret ”det spelar ingen roll vilken penna man använder” eller så får man veta mycket mer än man någonsin velat veta om pennor. Jag är den senare typen.


 

När jag en gång började teckna mer seriöst försökte jag först med filtpenna, men de var alldeles för dåliga på den tiden för att vara ett seriöst alternativ. Sedan började jag använda stålstift. Stålstiftet sitter i ett pennskaft och man doppar stiftet i tusch. Det är svårt att få rätt mängd tusch i stiftet och det finns massor av möjligheter att klanta sej. Belöningen för att använda de besvärliga tingestarna är en absolut svart och exakt linje. På den tiden fanns det närmast oändlig tillgång. Det var bara att knalla in på vilken byaskola som helst så hade de en par lådor stift som de helst ville bli av med. Men över en natt blev de plötsligt svårtillgängliga. Sista gången jag handlade stift var på en butik som hette ”His Nibs” i London. Butiken var ungefär femton kvadratmeter men ungefär 7 meter hög. Två äldre gentlemen klättrade på långa stegar bland oändliga hyllor av stift. Jag köpte på mej ett livstidsbehov för en spottstyver.
82793-25


Användandet av stålstift minskar i takt med att alternativen blir bättre, men det finns många som framhärdar. Stålstiftet lämpar sej bäst för teckningar med många streck eller tunna linjer.


82793-26


En annan klassisk metod är att använda mårdhårspensel. Det är en akvarellpensel som man doppar i tusch. Den ger en enastående möjlighet att variera tjockleken på linjen. Den som kan använda en pensel har absolut kontroll.


82793-27


Själv är jag en entusiastisk penslare och det är mitt viktigaste verktyg. Penseln är överlägsen när man vill skapa bilder med rörelse och dynamik.
82793-28


Penseln är oerhört sensuell att arbeta med. Man kan inte arbeta mothårs och rörelsen måste alltid vara flytande och gärna snabb. Det tar åratal att lära sej och man blir aldrig fullärd.


Idag är det många som använder mer moderna pennor. Själv gillar jag dem inte riktigt. De luktar inte lika gott. Har man vant sej vid en penna så kan man ge sej rackarn på att just den pennan försvinner ur produktionen. Doften från bläcket känns ofta osunt syntetisk. Men många produktiva tecknare använder sånt där. Krister Petterson som ritar Ut i vår hage lär köpa filtpennor som han skär till för att få en spets som fungerar till hans teckningsstil. En del använder pennor som efterliknar penselns förmåga att ge en tjockare linje när man trycker lite hårdare.


 

Man kan teckna på datorn också men då får man inga doftupplevelser (annat än lätt bränt damm och konstiga plaster). Ett område där datatekniken slagit genom ordentligt är textningen. En del har till och med syntetiserat sin egen textningsstil till ett typsnitt. Själv har jag ännu inte hittat en font som passar ihop med min egen teckningsstil. Allt ser så obehagligt perfekt ut att det inte harmoniserar med min inte helt perfekta linjeföring.


 

Det här var mitt sista blogginlägg. Jag tackar så mycket för visat intresse. Eftersom flera bekanta har läst bloggen så tydligen finns det läsare. Nu när det är sommar är det lite problematiskt att lämna stafettpinnen vidare, så jag vet inte vem nästa bloggare blir. Jag önskar i alla fall vederbörande lycka till och er andra en trevlig sommar.
Höjdpunkten i min karriär som filmskådespelare

En gång för länge sedan så gjorde jag en serie som hette Kapten Sverige. Det var väl någon form av superhjälteparodi. En vilt kverulerande hälsokostbutiksinnehavare blev förvandlad till superhjälten Kapten Sverige när han fick höra Du-gamla-du-fria. Ett par avsnitt blev publicerade i Svenska Serier. Det sista avsnittet hette ”Nazistdinosaurierna från yttre rymden anfaller” och det beskriver väl ganska väl seriens stil.82793-24Tyvärr kom Svenska Serier att läggas ner och Kapten Sverige hamnade i malpåse. För några år sedan fick jag ett bekymrat samtal från en ung regissör. Han höll på med ett filmprojekt om en superhjälte som under arbetets gång fått heta just Kapten Sverige. Men då hade han googlat på namnet för att se om några rykten om projektet läckt ut på Internet och kom så på min hemsida och insåg att namnet redan var använt. Frågan var lite delikat för man ska ju vara mån om sina rättigheter och så vidare, å andra sidan var serien vilande. Efter en del kontakter så föreslog regissören Ted Kjellson att jag skulle medverka i filmen som mej själv som hotar stämma de ansvariga i filmen för namnstöld. Det är typiskt för Kjellsons humor att blanda ihop korten tills man inte vet vad som är verkligt och inte. Ett lustigt sammanträffande var att någonstans i processen kopplades Obbola-sonen Jens Jonsson in. Han är en filmare som går framåt och har ett förflutet i seriefanzinevärlden. Han tecknade i några fanzines på åttitalet.

 

Hursomhelst så var jag till Skellefteå där filmen spelas in, och gjorde min scen. Det var skitaspännande med riktiga regissörsklappor och allting. Vi jobbade en hel dag, mycket seriöst, och det hela ska flimra förbi på en TV-apparat i bakgrunden alltmedan filmens huvudperson äter. Jag är förstås stolt som en tupp och hoppas att det kommer med i den slutliga filmen. Jag fick se en råklippt version där man fick se en del scener och det såg verkligen bra ut. Huvudrollsinnehavaren Alexander Karim var kanonbra.

 

Men det är intressant att en film i det här formatet är möjlig att producera i en stad som Skellefteå. Det får en att fundera om det skulle vara möjligt att göra Umeå till ”norrlands seriehuvudstad” eller något liknande. Varför inte till år 2014?

 
Hur att teckna en serie

Allting börjar förstås med en idé. Man är ute och går med hunden, man talar med någon granne, man hör på radio eller vad som helst. I detta fall handlar det om min motorola mobiltelefon. Vi hade en gång en bestämd hackordning för mobiler. Äldsta barnet hade den nyaste mobilen, sedan barn nummer två, sedan hustrun och sist jag. Detta innebar att jag fick min första mobil blott för några år sedan. Det var en massiv apparat som inte gärna gjorde sej i en ficka utan bars i ett massiv hölster, hade en lång antenn som skulle dras ut vid samtal. Att signalen var sådan att folk sökte sej till närmaste brandutgång gjorde inte saken bättre. Men jag tyckte om telefonen och skulle använda den hela dess livslängd. Märkligt nog väckte den aggressivitet bland folk som såg att jag använde en sådan historisk relik. Vilt främmande personer kunde uppmana mej att skaffa en ny mobiltelefon. Det var särskilt den utdragbara antennen som väckte upprörda känslor.

 

Ungefär samtidigt så får jag höra på radio om folk som blivit avrånade sina mobiltelefoner. Man står inte ont anande och ringer och så dyker ett ungdomsgäng upp från ingenstans trycker upp en kniv i ansiktet på en och tar ens mobiltelefon. Det hela får en extra traumatisk dimension då folk idag lagrar sitt sociala nätverk på sim-kortet. Förlusten är inte den lilla elektroniska manicken utan alla telefonnummer man har på kortet.

 

Här är ett underlag för en stilla betraktelse. Jag kletar ihop några sk thumbnails, små tumnagelsstora skisser, för att utreda ungefär vilket sceneri jag behöver, hur många bilder, ungefär hur figurerna ska se ut. Olyckligtvis hamnar jag efter lite grubblande på fem bilder, vilket är för mycket för en strip, som max bör ha fyra bilder. I valet mellan att klämma ihop berättelsen, eller att klämma ihop bilderna bestämmer jag mej för det senare och lägger upp en noggrannare blyertsskiss, med en analys över hur stora pratbubblor jag behöver.


82793-19


Jag låter miljön utgöras av en svart vägg som anger att Lennart befinner sej i ett skumt område. Lennart har på sej en trenchcoat vilket anger att han är på väg till nån fest eller nåt. Alla bilder är ur samma vinkel och lika stora förutom själva rånsituationen där jag går in på figurerna för att öka dramatiken i skeendet. När jag så är nöjd med dispostitionen så är det dags att tuscha. I detta fallet använder jag en filtpenna som gör bredare streck ju hårdare man trycker.

 


82793-21


I ruta fyra råkar jag ut för ett litet problem. Att mobilen kastas tillbaka anges av några fartstreck som går i en båge. Men hur ska man göra dem när de går över en svart yta? Jag byter bara tvärt från svarta streck till vita. Det här är ett sånt där litet trick man får lära sej för att vara så sparsam med streck som möjligt, viktigt när man så liten yta att jobba med.

82793-22


När man så har tuschat sidan så här det dags att scanna in den på datorn. Där lägger jag på färgen. Ibland kan jag färglägga separat med akvarell, men man har bättre kontroll över slutresultatet på datorn.

82793-23


Naturligtvis finns det lika många metoder som det finns serietecknare, men i stort följer alla metoder samma principer. Formulera en idé/berättelse. Bryt ner till någon form av storyboard och sedan är det bara att slutföra.

 

Dagens seriesverige

Hur ser då seriescenen ut i Sverige? Faktiskt ganska bra. Den relativa succén för Rocky och existensen av två serietecknarskolor har gjort seriesverige mer levande än på länge.


 

Men det är en blandad situation. Den vanliga kiosktidningen har svårt att göra sej gällande ibland allt grällare tidningar. Tittar man på valfri stormarknad så finns där ett femton meter långt tidningsställ med alarmerande omslag för de mest skiftande särintressen. Fyrhjulingar, bodybuilding,  tatueringar, utspökade lastbilar, bantingstidningar etc skränar mot en. Det tar en stund innan man hittar ett tiotal olika serietitlar, ungefär lika mycket som man kunde hitta i en mindre närbutik på sjuttiotalet. Något enstaka seriealbum kanske man kan hitta om man har tur. Vill man ha ett större utbud så får man söka sej till speciella seriebutiker som bara finns vissa städer. En del specialiserad tidningsbutiker har också ett större utbud. Detta gör att mindre tidningar har nästan omöjligt att komma ut på marknaden.


 

Men hittar man igen en sådan eller en engagerad bokhandel kan man hitta  ett mer varierat utbud av seriealbum och serieböcker än någonsin. Det kommer ständigt nya debutanter med nya typer av serier.


 

Och för den riktigt engagerade så finns fanzinemarknaden. Undertecknad var med i det första seriefanzinet i Sverige, Quid Facto, som kom ut 1971. Och jag var under en dryg tioårsperiod en av de mest aktiva tecknarna i den framväxande fanzinerörelsen. Idag är seriefanzinen  proffsigare, mer avancerade och mer varierade än på min tid. Varje år äger en stor seriefanzinemässa rum på kulturhuset i Stockholm och rörelsen växer för varje år. Är du nyfiken så kan du gå på stadsbiblioteket, söka dej till ungdomsavdelningen, där bland slappa ungdomar i konstiga kläder och MP3spelare över hela kroppen kan du krypa runt en stund och längst ner på en hylla står två tidningsställ med seriefanzines.


 

När du bläddrat dej nöjd kan du resa dej upp och där står riktigt intressanta serier. Varför de står på ungdomsavdelningen är inte lätt att veta då mycket är stofilmaterial, riktat till den som var ung på femtiotalet, men moderna klassiker som Arne Anka, Rocky etc finns där. Intressanta serieantologier som ”Allt för konsten”, årgångar av Galago och annat intressant.


 

Hur ser det ut på det lokala planet då? Ja, det är inte gott att veta då det inte funnits någon lokal serieförening i Umeå sedan 80-talet. Vi har i alla fall Niklas Eriksson som gör kul serier i VK. Vi har Annelie Furmark som gör alternativserier, jag lånade förresten hennes ”amatörernas afton” från just tidigare nämnda hylla på ungdomsavdelningen. Vi har Oscar Forsgren från Bygdeå som tecknar Bamse, åsså finns det flera från Umeå som gått på Hofors serieskola.En serietecknares brist på vedermödor

82793-18

God dag. Namnet är Åke Forsmark och jag tecknar serier. Inte sådär att jag tecknar en serie år ut och år in, utan jag tecknar serier ungefär som folk målar tavlor. Det är ett sätt att uttrycka sej. Ibland enkla skämtserier, ibland satir, ibland lite annorlunda och ibland bara utflipprat i största allmänhet. En del av mina serier finns att läsa på http://www.forsmarx.se.


Denna dagen har jag ägnat åt att hjälpa min dotter att sätta upp en hundgård. Mina snickeriövningar är oftast improviserade, utan måttband, vattenpass, vinkelhakar eller andra hämmande faktorer. En sorts snickrandets freeformjazz. Martin Timell är ingenting för mej. Jag vill finna lösningen som ingen någonsin kommit på tidigare. Jag vill bryta ny mark inom det hushållsnära snickeriet.


Detta förhållningssätt har ju en ytterligare fördel och det är att man kan finna uppslag till roliga serier. Jag vill inte påstå att jag gjort dumheter för att jag ska kunna göra en serie om det efteråt, men mina dumheter brukar komma väl till pass när det är dags att sitta och hitta på lustigheter. Har man varit där själv är det också lättare att finna igen känslan av en riktigt gammaldags svensk dumhet.


82793-17

Jag har hållit på med en serie ett tag som har handlat om ett ungefärligt alter ego till mej som heter Lennart. Han är gift, har två barn, ett av vardera könet. Han bor på obestämbar mindre ort, möjligen Umeå, men kunde vara varsomhelst. Jag trodde att det var maximal igenkänningsfaktor. Men tiderna har förändrats. Dagens svensk bor på Söder, är singel, eller fullt upptagen med att inleda eller lämna ett förhållande och går på puben 7 kvällar i veckan och för djupa samtal med sina coola kamrater.


Men jag är lite gammaldags som sagt. Handfasta skämt. Helst utprovade av mej själv så att jag vet att det verkligen är fånigt i verkligheten. Jag tror att jag till och med har lyckats halka på ett bananskal, men det var inget roligt alls så det skämtet använder jag aldrig.


Men hur gick det med hundgården då? Jo, bara bra. Attans också!
Tack för mig!

Nu är det dags för mig att lämna över till nästa bloggare som är serietecknaren Åke Forsmark.Det har varit fantastiskt roligt att få blogga för Umeå Kommun denna vecka och nu vill jag bara önska alla en jättefin och härlig fortsätttning på sommaren!Vill ni fortsätta läsa mina bloggar kan ni gå in på www.kickirock.blogg.se!Massor med sommarkramar från Kicki Fagerlund 

Mitt sista inlägg?

Hallå!

Idag har jag skrivit blogg på denna sida i en vecka och nu är det dags att hitta någon ny som kan ta vid. Tänkte kolla med er som läser om ni har något tips på nästa bloggare? Vem skulle ni vilja fick ordet på denna sida i en vecka? Hjälp mig att hitta rätt person!

 Träffade idag en av projektledarna för Kulturhuvudstadssatsningen, Fredrik Lindegren samt förra bloggaren Jens Choong. Det var intressant att höra mer från Fredrik vad som ska hända framöver och det känns verkligen som rätt person på rätt plats! Han verkar få mycket gehör för sina idéer i styrgruppen för Kulturhuvudstadsåret och det känns verkligen som att det behövs någon med stark vilja och storartade planer för att klara av att hantera detta rätt så omfångsrika uppdrag. Ska bli mycket intressant att delta i utvecklingen kring detta och jag är glad över att det finns så många duktiga och intressanta människor som kan finnas med och jobba för att Umeå ska få utmärkelsen. Det är genom alla dessa människor och deras idéer som Umeå kommer att kunna bli Europas kulturhuvudstad 2014.

Fick en idé idag om att man skulle starta en arrangör/kulturproducentutbildning i Umeå. Jag påbörjade ju en utbildning i Skellefteå som jag sedan hoppade av. Music marketing and management-programmet heter den. Det är en ekonomutbildning med inriktning mot musikindustrin, samma utbildning finns också inte helt oväntat i Hultsfred. Jag har kännt det länge att jag vill dela med mig av den erfarenhet och kunskap jag har fått genom att arbeta ideellt många år med arrangemang och festivaler och i Umeå finns otroligt mycket kompetent folk som skulle kunna bidra till att skapa en förstklassig utbildning med inriktning mot kulturarrangemang. Anledningen till att jag slutatde i Skellefteå var inte att utbildningen var dålig men det var för mycket fokus på ekonomi. Man läste alla såna kurser tillsammans med andra ekonomstudenter sen hade man vissa kurser som inriktade sig mer på musikbranschen. Dessutom ingick ingen praktik och när det kommer till exempelvis musikbranschen är det ofta dina praktiska erfarenheter som räknas mer än hur många poäng du har från universitetet. Jag tror på en kombination mellan teoretiska kunskaper inom ex. budgetarbete, föreläsningar med intressanta personer från branschen och sedan just praktiska erfarenheter i skarpa projekt. 

En liknande utbildning finns i Linköping (Evenemangsproducentutbildningen, EPU) där samarbetet med Hultsfred och Rockparty/Rockcity är en av hörnstenarna. Frågan är om det finns utrymme för fler än en sådan utbildning i Sverige? Det skulle vara roligt att kunna konkurrera med Hultsfred kring att vara en stad som verkligen ligger i framkant vad gäller kvalitativa arrangemang, något som Umeå i högsta grad redan gör men för att fortsätta utvecklas som kulturstad är ju utbildning en viktig del. Umeå har ju såklart ett betydligt mycket större åretruntutbud än vad Hultsfred har men vad de har lyckats med, till skillnad från Umeå, är att de har blivit en mötesplats för musikbranschen i Sverige. Jag kanske är ute på hal is men det gäller nu att sätta Umeå på kartan och visa på de saker vi verkligen är bra på här. Vi har ett av Sveriges största universitet, bra utbildningar något vi är kända för och vi har många bra festivaler och kulturarrangemang året runt = vi kan utbilda framtidens kulturarrangörer!

Jag kanske skriver imorgon också. Det beror på hur det går att hitta någon ny bloggare.

Ha en fortsatt fin kväll ni Umebor och alla andra! Jag ska kolla på fotboll såklart...:)

Kram från Kicki 

Mycket att stå i nu

Hejsan!

Blev ett helguppehåll från bloggen tyvärr men jag ska försöka skriva ett inlägg nu innan jag springer iväg till Hamnmagasinet. Har missat lunchen igen men 1 1/2 dl gröt med havremöjlk och mosad banan till frukost håller mig mätt ett bra tag till. 

Helgen blev riktigt bra tillslut och sambon tog sig hem också. På lördagen var det ju utdelning av Norrmejerierstipendiet och som ni kanske har läst i tidningen så blev det inte jag som blev 25000 kr rikare. Jag var ändå ruskigt förberedd på att det skulle bli Sebastian som fick det och jag känner mig faktiskt nöjd trots allt. Har ju fått ruskigt mycket PR på grund av detta och att bli utvald blad nästan 100 ansökningar är inte dåligt!  

Nu väntar jag på besked från a-kassan om jag kan få några pengar att leva på i sommar. Lever just nu på lånade stålar efter semestern...Känns lite konstigt att vara fattig men man får leva snålt helt enkelt. Ibland kan jag bli lite bitter på mitt jobb att det inte finns några pengar till semester. Man jobbar som en galning 10 månader om året sen är man arbetslös i juni och juli. Jag kan känna att jag längtar efter att finnas med i systemet någon gång och ha en "riktig" semester...Samtidigt har man rätt mycket frihet när man jobbar som jag gör. Ganska bra om man ska iväg och spela på en helg t.ex att man kan lägg upp sin arbetstid som man vill.  

Har ringt nästan alla göteborgare nu och det har hittils resulterat i omkring fem nya deltagare vilket innebär att vi är uppe i 17 deltagare sammanlagt på Popkollo och 14 på skejtkollo = 31 st totalt. Det känns mycket bra och som att det verkligen blir ett kollo men inte heller för många att hålla reda på samtidigt. Jag måste ge en eloge till våra bidragsgivare som verkligen stöttar detta kollo! Vi rigde runt förra veckan för att höra att de ville vara med och stötta även fast vi inte får helt fullt (50st) och alla vill ändå vara med och är positiva till idén. Tack så mycket!

Det roligaste som finns är fasen att prata med deltagarnas föräldrar! De blir så glada att man ringer och kan erbjuda ett alternativ till deras tjejer som säkert blivit besvikna för att de inte kom in i Göteborg. Sen är det såklart lite otäckt att skicka iväg sin 13-åring ända till Umeå men de är ändå postiva och vill ju gärna att dottern ska få åka. Det gör mig glad!

Börjar känna igen känslan från när jag jobbade med detta ifjol. Man blir så stolt när man tänker på vad det är man åstadkommer ändå! Och jag kan säga en sak till er läsare och det är att det är inte lite kan ska tänka på! Busstransporter, mat till 40 pers, utflykter, innehåll, kvällsaktiviteter och gud vet allt....Nej, nu måste jag springa!! 

kramkram från en speedad, peppad men fattig Kicki