Musik är bland det bästa som finns

Den svenska musikexporten ligger i jämförelse med andra länder högt. Jag har sett Sverige nämnas som tredje största nation vad jag gäller musikexport, och jag har sett Sverige nämnas som femma. Oavsett vilken placering som är aktuell så är vårt land trots sin relativa litenheten framstående i branschen.

Kommunala musikskolan brukar få lite kudos för detta, men det finns nog många faktorer som spelar in. Men musik är en viktig näring och ett sätt för Sverige att synas och att tjäna pengar. Precis som det är för Umeå i en mindre skala. Här finns talang och nätverk. Som jag tidigare nämnt är musiklivet i Västerbotten en av orsakerna till att jag valt att bo här.

En sådan resurs som musik utgör måste tas till vara, och samma sak gäller all kultur som är populär på bred front. Jag ville med mina bloggar inte mer än att bara sätta fokus på några av de artister och band som jag tycker är särskilt bra. Det finns många fler förstås. Passa på att upplev Umeås musikutbud. Gå på konserter, köp musiken.

Scharinska, Schmäck, Norrlandsoperan, Umeå Open, Shape Up, Humlan, Verket och Hamnmagasinet är några av de ställen och sammanslutningar som ordnar spelningar och andra arrangemang. Tipsa gärna om fler.

Till vardags jobbar jag som webbredaktör på Minabibliotek.se, emellanåt skriver jag om godis på Godisbloggen. Nästan jämt lyssnar jag på musik. Det kan jag rekommendera. Tack och hej.

/AnnaKommentarer
Postat av: AX

Tack du med. Bra skrivet om musik i Umeå-regionen.AX

2009-10-13 @ 11:41:54
URL: http://www.youtube.com/watch?v=-xNW8EDT3zs
Postat av: JA

Gillar också musiken i Umeå! Tycker det är dags för Sverige att börja skapa och få upp ögonen för musik med rytm!

2009-10-13 @ 22:48:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0