Skolavslutningsfestivalen 2009 i slutspurt!

Nästa vecka 10-11 juni är det dags för:

Skolavslutningsfestivalen är en tvådagarsfestival som startar 10 juni samma dag som gymnasiet har sin avslutningsdag och fortsätter 11 juni då högstadiet tar sommarlov. Som huvudarrangörer för festivalen står Umeå Fritid Unga som i samarbete med Umeås ungdomsombud och ABF har planerat arrangemanget. Kvällarna är fyllda med aktiviteter, lokala band, uppträdanden och mycket mer. Festivalen är självklart drogfri. Aktiviteterna för kvällarna har tagits fram av ungdomar genom bl a en webbomröstning och är till exempel scenframträdanden, snödisco, Airbrush tattoos, sumobrottning och mycket mycket MYCKET MER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

För mer information om aktivitet och band och allt
http://www.fritidunga.se/index.asp?page=579

Igår hade planeringsgruppen sista mötet och det finns några småsaker kvar att fixa men allt är under kontroll. Det enda vi kan göra är hoppas på fint väder och att ungdomarna blir nöjda med arrangemanget, de är SÅ värda det!

Med skolavslutningen så slutar många elever som jag har haft kontakt med i 7-9skolan jag vill verkligen säga till er att jag hoppas att ni fortsätter att påverka samhället och eran skola när ni börjar på gymnasiet. Ni är drivna, underbara, härliga och otroligt smarta ungdomar som alla vuxna borde lyssna på. Sluta aldrig kämpa för det ni vill, ge er aldrig med "det går inte". Nöj er aldrig med att era kompisar eller människor runt omkring säger "orka, varför bry sig" osv. fortsätt vara engagerade ungdomar som ser en ljus framtid, förverkliga era drömmar. Jag lovar er, nu har ni chansen och möjligheten! EN dag kanske ni söker jobbet som ungdomsombud och får det på grund av just detta. Ni är framtiden! Alla ni är framtiden!

Till er som går ut skolan nu och fortsätter i 7-9skolan till hösten vill jag säga att vi ses igen. Också till er att ni ska fortsätta vara drivande och engagerade själar som krossar vuxenvärldens tankar om "dagens ungdomar". En sak till, plugga inte mer än ni måste. Tjejer! Mät inte betygen mellan varandra, gläds åt varandra, stötta varandra, stärk varandra. Tillsammans är vi starka kom ihåg det! Killar! Visa erat rätta jag, gå mot strömmen, stå upp för det du tycker är rätt och det du tycker är fel.

Vi ses till hösten! Då rockar vi!
/Rebecka, ungdomsombudet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0