platsannons?


Pettersson & Fredriksson har hållit på i mer än 10 år. Det är läskigt men sant. Vi träffades på gymnasiet och har spelat ihop sen dess. Vi har inte varit aktiva hela tiden, har bott på olika stället stora delar av tiden och så, men ändå. 10 år. Två skivor som duo har vi släppt, på skivbolaget DRONE. Nu börjar det - så smått - vara dags för oss att spela in vår tredje platta! Vi kommer att ge ut och finansiera den själv och vi vill att allt från inspelning till omslag ska vara av högsta kvalité! Vi tänker släppa den både som nätrelease och fysisk skiva, och plastbiten vill förvara på ett riktigt exklusivt sätt! 

Det är där du kommer in. Alltså, om du är konstnär/illustratör etc. Vi börjar nu söka runt världen (nåja, internet) med ljus och lykta efter nån ohemult begåvad person i rätt prisklass som vill stå för omslagskonsten till vår skiva. Det vore GRYMT kul om vi kunde hitta nån i trakten att jobba med, som man kan träffa in the flesh! Läs igenom nedanstående och hör hemskt gärna av dig! Det är ingen brådska - det kommer att ta minst hela hösten/vintern innan skivan är ute, men det är värt att börja i tid. 

Det är viktigt för oss att omslaget "stämmer" med musiken. På vår hemsida kan ni lyssna på några demoinspelningar från skivan, klicka här för att komma dit.

UTFORMNING

Det här är vår idé: Vi tänker oss ett sexsidigt digipack med ett utskuret hål i mitten. Typ så här, fast sex-sidigt:
cd
Det blir alltså så att framsidan är blank med bara band/album-namn - själva konstverket är på sida 6. När man plockar upp skivan ser man den del av konstverket som syns genom rutan. Det här kan vara något ganska enkelt, nästan ikoniskt men uttrycksfullt. Det runt om kan kanske vara mer "plottrigt". 

Motiv: Vi är fullkomligt öppna för förslag, en lösryckt idé är göra en fantasifull avbildning av våra instrument, kanske sammansnärjda på nått sätt. Men som sagt, hitt på nå! =)

Färger: Vi tänker oss att skivan i sig ska gå i vitt med nyanser av grönt, men motivet kan såklart ha andra färger.

Så - om du är intresserad, skicka ett mail till daniel@silkwood.se och berätta vem du är och så! Dessutom:

* Skriv ner nån typ av tanke om hur du skulle vilja göra omslaget. Skriv också huruvida du kan/vill göra mer än omslagskonsten - layout etc. 
* Skicka med eller länka till nått du gjort tidigare, portfolio eller så.
* Skriv ungefär hur mycket du skulle vilja ha betalt. Vi finansierar ju plattan själv så budgeten är begränsad, men vi ämnar betala skäligt. Men för all del, nämn gärna om du är intresserad av alternativa betalningssätt (typ få använda vår musik i din marknadsföring, betalt i skivor, gratisspelning?). 

Till sist, här är ett par inspirerande omslag som vi själva är helt förälskade i:


 

Kommentarer
Postat av: Daniel

Vi fick till sist tag på en urgrymm fransk konstnärinna. Kolla in den färdiga skivan på http://silkwoodmusic.wordpress.com/2010/07/08/pettersson-fredriksson-sotali/

2010-07-10 @ 22:39:38
URL: http://silkwoodmusic.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0